Welcome

3 Posibile motive pentru care masina de spalat nu functioneaza

Usa masinii de spalat nu este inchisa

Ca masura de siguranta, masina de spalat cu incarcare frontala nu va porni daca usa nu este complet inchisa si blocat. Intotdeauna inchideti usa ferm, fara sa o trantiti, pentru a va asigura ca aceasta se inchide corespunzator. Daca usa nu se inchide complet, verificati daca nu sunt haine libere care pot fi prinse in deschiderea usii, impiedicand zavorul sa se blocheze.

In cazul in care masina tot nu porneste in aceasta situatie, este posibil ca zavorul sa fie defect. Daca zavorul nu face clic atunci cand este angajat, pare deteriorat sau nu prezinta continuitate la testarea cu multimetrul, trebuie inlocuit de un profesionist in reparatii masini de spalat Tulcea.

Verificati setarile masinii de spalat

Verificati intotdeauna panoul de afisare pentru a va asigura ca ati selectat setarea corecta pentru incarcatura de spalare. Setari precum Delay Start (Pornire intarziata) amana inceperea unui ciclu de spalare pana la un moment ulterior preselectat. Asigurati-va ca butonul Pornire intarziata nu a fost activat din greseala atunci cand verificati setarile.

Daca panoul de afisare arata un cod de eroare, masina dvs. de spalat cu incarcare frontala nu va porni pana cand codul nu este eliminat. Consultati manualul de utilizare pentru a determina semnificatia codului si modul de rezolvare a problemei. In cele din urma, butonul START trebuie sa fie apasat si mentinut apasat pentru a porni masina. Asigurati-va ca tineti apasat butonul START timp de 3 secunde pentru a porni un ciclu de spalare.

Piese de schimb defecte ale masinii de spalat

Daca toate celelalte esueaza, este posibil ca o piesa defecta sa impiedice pornirea masinii dvs. de spalat. Urmatoarele piese pot impiedica masina dvs. de spalat sa porneasca, necesitand o reparatie sau inlocuire profesionala a masinii de spalat din partea unui specialist autorizat:

  • Placa de afisaj: Daca constatati ca butonul de pornire al masinii de spalat nu functioneaza, este posibil ca panoul de afisaj sa fie defect. Daca unele butoane functioneaza, dar altele nu, panoul trebuie inlocuit.
  • Siguranta de linie: Aceasta siguranta se activeaza daca masina de spalat este in pericol de supraincalzire. Odata ce se arde, alimentarea cu energie electrica a masinii de spalat este intrerupta si nu va fi reluata pana cand siguranta nu este inlocuita. Inainte de a inlocui siguranta, masina de spalat ar trebui sa fie evaluata pentru probleme de cablare sau electrice care ar putea cauza supraincalzirea.
  • Cronometru: Cronometrul functioneaza impreuna cu placa de control pentru a trimite tensiune la diferite functii ale masinii de spalat la anumite momente. Daca nu prezinta continuitate la testarea cu multimetrul, este probabil ca acesta a functionat defectuos si trebuie inlocuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *