Welcome

5 Probleme electrice frecvente la masini

Sistemul electric al masinii dumneavoastra este complicat si complex. Fiecare vehicul are numeroase fire si cabluri, masinile mai noi avand sisteme electrice din ce in ce mai mari si mai detaliate. Cand ceva nu merge bine cu sistemul electric al masinii tale, pot aparea o serie de probleme. De la probleme minore enervante, la incapacitatea de a porni masina, intretinerea corecta a sistemului electric al masinii este cruciala pentru confortul si siguranta soferului.

Exista multe lucruri care pot merge prost in sistemul electric al masinii dvs. care sa duca la necesitatea vizitei la un electrician auto autorizat. Iata 5 dintre cele mai frecvent intalnite probleme electrice la masini:

-> 1. Baterie moarta sau slabita

Daca descoperiti ca rotirea cheii in contact nu duce la pornirea masinii, o baterie descarcata poate fi de vina. Fara o baterie functionala, nu exista nimic care sa aduca motorul la viata. Unii indicatori suplimentari pentru o baterie de masina descarcata includ plafonul – care nu se aprinde cand deschideti usa – farurile si radioul care nu functioneaza, si motorul care nu porneste dimineata, dar este bine mai tarziu in cursul zilei.

-> 2. Sigurante arse

Desi sigurantele arse sunt de obicei considerate probleme minore, este important sa le schimbati. O siguranta arsa poate face ca masina dvs. sa nu functioneze corect, ducand inclusiv la imposibilitatea de a utiliza semnalele de directie, radioul si functiile de control al climatizarii. Stergatoarele de parbriz si accesoriile masinii (cum ar fi incarcatoarele de telefon) pot de asemenea sa nu mai functioneze din cauza unei defectiuni electrice sau a unei sigurante ars.

-> 3. Bujii sau fire proaste

Bujiile sunt necesare pentru a aprinde amestecul combustibil din cilindrii motorului, iar faca aceasta aprindere, masina nu va porni. De aceea este recomandat ca fiecare proprietar de masina sa schimbe bujiile la aproximativ 50-80.000 de km, sau cand apar simptomele. Semnele bujiilor defecte includ accelerarea lenta, consum crescut de combustibil, si dificultatea de a porni vehiculul.

-> 4. Alternator defect

Alternatorul masinii dumneavoastra este unul dintre cele mai importante aspecte ale sistemului electric. Acesta recicleaza eficient energia folosita de bateria masinii pe masura ce masina este condusa, restabilind energia pierduta si mentinand bateria in stare buna. Daca observati mirosuri sau zgomote ciudate, lumini slabe sau o baterie slabita, probabil ca este timpul sa investiti intr-un alternator nou.

-> 5. Un miros ciudat

Daca simti un miros neobisnuit cand conduceti masina, asigurati-va ca il verificati imediat. Mirosul de plastic topit sau de izolatie electrica sunt semne care indica ca ar fi putut aparea o defectiune electrica sau un scurtcircuit. Evitati sa conduceti vehiculul daca simtiti ceva ciudat pentru a preveni deteriorarea ulterioara a masinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *