Welcome

Cum poti creste in casa planta aloe vera pentru diverse accidente casnice

Aloe Vera este inrudita cu cactusii, face parte din familia liliacee, si poate fi crescuta fara probleme in apartament, nefiind o planta cu mari pretentii. Chiar poti uita de ea o perioada indelungata si nu este nicio problema, datorita capacaitatii sale de adaptare la conditiile meteo. In lume sunt peste 250 de specii originare din Africa, Arabia si Madagascar.

Planta nu poate supravietui la temperaturi de scazute. Ca inaltime, Aloe poate ajunge pana la 1 metru. Continand 95% apa, planta este suculenta, caracterizata prin frunzele groase, acoperite cu un strat ceros, care le ajuta sa nu piarda apa.

Florile de Aloe Vera cresc primavara si variaza in culori de galben, rosu si purpuriu. Pentru ca are nevoie de multa lumina, planta trebuie plasata in dreptul ferestrelor. Totusi, poate creste bine daca este supusa luminii artificiale timp de 16 ore pe zi. Nu necesita foarte multa apa. Trebuie sa lasi pamantul sa se usuce, insa nu complet, intre cele doua momente cand uzi planta, pentru ca prea multa apa cauzeaza putrezire. in timpul iernii o vei uda mai rar.

Aloe Vera se inmulteste prin mladite, care cresc la baza plantei mature. O data ce ating inaltimea de 5 cm, ele pot fi indepartate si puse intr-un pahar cu apa pentru a-si dezvolta radacini.

Mutarea in ghivece se faca in lunile mai-iunie si trebuie facuta la 2 cm adancime in pamant nisipos. Un alt tip de inmultire este cel prin seminte.

Daca te-ai decis sa ai o astfel de planta in apartament, trebuie sa ii cunosti virtutiile medicinale. Inca din antichitate Aloe Vera este considerata o planta de terapie, cu efecte asupra sanatatii si ale frumusetii.

Printre proprietatile benefice ale plantei sa numara intarirea sistemului imunitar, normalizarea metabolismului, detoxifierea organismului, are efect analgezic si calmeaza nervii. Ea are efect antiinflamator si stimuleaza regenerarea celulara.

1 thought on “Cum poti creste in casa planta aloe vera pentru diverse accidente casnice

  1. Am folosit suc de aloe vera ca sa scap de un ulcer stomacal destul de persistent. E o planta cu foarte multe utilizari, si cu foarte multe beneficii, oricine poate sa creasca o planta acasa ar trebui sa o faca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *