Welcome

Iata cateva motive grozave pentru a te apuca de apicultura!

Exista nenumarate motive pentru a deveni apicultor. Fiecare apicultor are propriile motive pentru a intra in apicultura, mai jos sunt doar cateva dintre numeroasele motive pentru care ati putea dori sa deveniti si Dvs:

1.) Polenizare

De multa vreme, multi gradinari au observat o scadere a numarului de albine de miere care le polenizeaza fructele si legumele si ulterior o scadere a productivitatii. A deveni apicultor poate avea un impact direct asupra productiei dumneavoastra de fructe si legume, precum si pe cea a altor gradinari din raza de alimentare de peste 3 km a albinelor. Polenizarea este vitala pentru propagarea multor fructe si legume comune din gradina, iar cresterea albinelor este o modalitate eficienta de a contribui la cresterea polenizarii.

2.) Salvati albinele

Situatia dificila a albinelor este bine cunoscuta. Pe langa misterul Sindromul Depopularii Coloniilor (SDC) si a temerilor legate de utilizarea pesticidelor, un acarian parazit a decimat populatia de albine. Se crede ca 90% din coloniile de albine salbatice si 50% din coloniile domestice au murit dupa ce acarianul Verroa s-a raspandit la sfarsitul anilor ’80 si la inceputul anilor ’90. Acarianul Verroa continua sa fie cea mai mare amenintare pentru albine. Aceasta pierdere uriasa de albine salbatice, precum si de albine crescute domestic, a nascut o nevoie si mai mare ca noii apicultori sa aleaga apicultura si sa construiasca populatii de albine. Fara albine, multe dintre fructele, legumele si nucile pe care le iubim vor disparea, iar costul altora va creste considerabil din cauza unei scaderi mari de randament. Vrei sa contribui la oprirea declinului, atunci site-ul www.magazin-apicol.ro iti recomanda sa devii apicultor!

3.) Miere

Mierea este o recompensa dulce pentru o treaba bine facuta. Mierea este buna pentru tine si face totul mai dulce. Proprietatile sale vindecatoare si benefice continua sa fie descoperite. Multe tari consuma mult mai multa miere decat se produce acolo, si, prin urmare, daca alegeti sa va vindeti mierea, aveti mereu o piata care abia asteapta sa fie cumparata. Mierea nu ar trebui sa fie primul dumneavoastra motiv pentru a intra in apicultura, deoarece va poate face sa treceti cu vederea timpul si efortul necesar pentru pastrarea albinelor, dar este cu siguranta unul dintre numeroasele motive minunate pentru a deveni apicultor.

4.) Sustenabilitate

Multi cauta modalitati de a fi mai independenti si de a trai un stil de viata mai sustenabil. Ingrijirea albinelor este un prim pas minunat pentru a ajunge la asta! Cand treaba este facuta corect, un apicultor isi poate sustine numarul stupilor printr-un proces de divizari pentru a inlocui pierderile de albine si a-si dezvolta operatiunea apicola.

In ceea ce priveste agricultura la scara mica, in comparatie cu achizitionarea de gaini si un cotet, capre si garduri sau alte animale, apicultura este un pas accesibil spre un stil de viata sustenabil. Stupii ocupa, de asemenea, mult mai putin spatiu decat gainile si caprele, si pot fi amplasati in curtea din spate sau chiar pe acoperis. Asta face din apicultura un prim pas catre un stil de viata sustenabil pentru multi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *