1. De ce vreau sa incep o afacere?
Acest lucru poate parea evident, dar uneori vrem sa incepem o afacere fara sa ne gandim macar la motivul pentru care. Ce v-a starnit ideea de afacere si este ceva ce va pasioneaza extrem de mult sa faceti?
2. Poate aceasta idee sa imi aduca bani acum si in viitor?
Daca raspunsul este nu, atunci ar trebui sa va reconsiderati ideea. Nu doriti sa va tineti de o idee de afaceri pentru ca aceasta sa va coste mai mult decat ceea ce veti castiga. Da, banii nu sunt cel mai important factor, ci rezultatul, dar este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca afacerea are viabilitate financiara.
3. Care este publicul tinta pentru afacerea mea?
Trebuie sa va adaptati afacerea la un anumit public tinta, conform Infiintari-firme.net. Acest lucru va fi util atunci cand faceti publicitate si comercializati afacerea dvs. catre publicul de nisa si produceti produse pe care le-ar consuma acesta. Trebuie sa va amintiti ca afacerea dvs. nu poate fi pentru nimeni si pentru toata lumea, sa gasiti o piata de nisa si sa va concentrati asupra acelor oameni, deoarece acest lucru va duce la recompense financiare mai tarziu.
4. Cine sunt competitorii mei?
De obicei, ideea de afaceri care v-a venit exista deja undeva, poate exista chiar si mai multe variante ale companiei dvs. Deci, este important sa cercetati alte companii similare cu ale dvs. si sa vedeti ce poate oferi a dvs., care sa o faca sa iasa in evidenta. Analizati concurentii, vedeti cum interactioneaza cu clientii online, cum isi prezinta produsele si cat de puternica este marca lor.
5. Care este USP – ul dvs.?
Prin identificarea concurentilor, va veti identifica oferta dvs. de vanzare unica (“unique selling proposal” in engleza). Intrebati-va, ce face afacerea dvs. mai speciala? Cum este diferita de ceilalti concurenti din lume?
6. Cum voi face publicitate afacerii mele?
Trebuie sa faceti publicitate catre publicul dvs. de nisa. Avand cea mai buna strategie de marketing, este mai probabil ca site-ul afacerii dvs. si profilele de pe retelele sociale sa fie vazute de publicul tinta dorit, ceea ce va creste traficul si vanzarile!
7. Ce preturi vor avea produsele mele?
Nu doriti sa aveti un pret prea mare, dar nu doriti nici sa va puneti preturi pe produse prea scazute, recomanda angajatii unui serviciu de infiintari de firme in Suceava. Acesta este punctul in care cercetarea este utila, deoarece doriti sa va uitati la pretul concurentilor dvs. la produsele lor. Articolele dvs. sunt aceleasi, mai luxoase sau mai simple? De asemenea, doriti sa luati in considerare costurile de ambalare si livrare, precum si finantarea afacerii in general. Unde va incadrati pe piata pentru consumatorii dvs. tinta?
8. Sunt suficient de motivat si pasionat?
Este usor sa spuneti ca vreti sa aveti propria afacere, dar va vedeti facand asta pentru o vreme indelungata? Sunteti extrem de pasionat de aceasta idee de afaceri si motivat ca veti lucra la ea in mod constant pana cand va creste?
9. Care sunt scopurile mele?
Da, vreti sa va incepeti afacerea, dar care sunt obiectivele dvs.? Unde va vedeti peste 5 sau 10 ani? Acestea sunt cateva ganduri pe care trebuie sa le aveti inainte de a incepe, este important sa vedeti afacerea dvs. ca pe un obiectiv pe termen lung, datorita caruia intr-o zi va veti face veniturile numai din afacerea dvs.