Welcome

Procesul de aplicare de folie auto: la ce sa va asteptati

Iata o prezentare generala de baza a modului in care se aplica folie auto pe geamurile masinii dvs.:

Primul pas este sa oferiti geamurilor o curatare buna. Expertii se vor asigura ca acestea sunt complet fara murdarie, praf si resturi, atat in interior cat si in exterior.

Pe tot parcursul procesului de montaj este utilizata o solutie de apa cu sapun – nu numai pentru a mentine folia si fereastra curate, ci si pentru a oferi o suprafata alunecoasa pe care sa se lucreze in timp ce este masurata si taiata folia.

Folia este fixata pe exterior pentru a fi masurata si taiata in functie de dimensiunile geamurile autoturismului dvs. De obicei, este folosit un uscator pentru a contura filmul pe geamul vehiculului dumneavoastra, ceea ce asigura un contur perfect si o masurare precisa. Echipa de specialisti in folie auto Baia Mare va acorda o atentie deosebita detaliilor in timpul acestui proces, si va utiliza o masina de taiat computerizata cu laser pentru a oferi taieturi precise si sigure de fiecare data.

Odata ce folia este conturata cu precizie pe fereastra, sunt apoi abordate marginile si colturile din jurul filmului, eliminand orice produs in exces – daca este necesar. Instalatorii indeparteaza apoi captuseala de siguranta a filmului, care este folosita pentru a proteja folia de particulele de praf si alte resturi inainte de aplicare. Urmatorul pas implica aplicarea foliei in interiorul ferestrei.

In aceasta etapa, sunt folosite cateva instrumente diferite, inclusiv o racleta, pentru a ajuta la activarea adezivului, si pentru a elimina orice exces de aer din spatele foliei. Atentie – acesta este unul dintre cei mai delicati pasi ai procesului, care necesita un profesionist cu experienta si o atentie deosebita la detalii!

Odata ce totul este pus la punct, instalatorul retuseaza orice zona daca este necesar, si apoi remediaza orice imperfectiuni.

La fiecare instalare a filmului este posibil sa fie observate mici imperfectiuni sau zgarieturi care apar odata ce filmul este instalat, remarca cei de la catalogul www.folie-auto.net. Acest lucru nu are nimic de-a face cu calitatea foliei sau cu instalarea, si nu va afecta eficacitatea generala a nuantei.

Dupa montaj: Important de retinut

Dupa finalizarea instalarii, este timpul sa va bucurati de noua voastra folie auto! Cu toate acestea, pentru a asigura o aplicare reusita si o rezistenta de lunga durata, exista cateva lucruri de retinut:

In primul rand, este obligatoriu sa asteptati trei zile dupa instalare inainte de a da jos ferestrele. Acest lucru este necesar pentru procesul de intarire, si permite totodata suficient timp pentru ca filmul sa adere la sticla inainte ca fereastra sa fie miscata.

Cand vine vorba de procesul de uscare, poate fi nevoie de pana la cateva saptamani pentru o uscare completa. Daca observati orice bule sau petice dupa instalare, acest lucru este complet normal. In procesul de instalare este folosita apa pentru a muta si a aplica corespunzator folia, de aceea e posibil sa ramana o cantitate mica de apa sub ea. Asta este ceea ce creeaza acele bule si petice, dar ar trebui sa dispara complet in cateva zile, sau chiar cateva saptamani, daca exista conditii de vreme rece. Aceste bule dispar de la sine, asa ca nu le impingeti si nu le spargeti.

Va intrebati cum sa curatati noile ferestre fumurii? Va recomandam sa utilizati orice produs de curatat geamuri fara amoniac cu o carpa moale sau un prosop de hartie. De asemenea, asigurati-va ca veti curatati geamurile numai la umbra, si ca veti utiliza o carpa uscata pentru uscarea finala, pentru a reduce sansele de aparitie a unor dungi.

2 thoughts on “Procesul de aplicare de folie auto: la ce sa va asteptati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *