Welcome

Sfaturi de mentenanta a masinii pe cont propriu

Nu atingeti becurile de sticla atunci cand reparati

Asigurati-va ca atingeti doar suportul becului metalic situat in partea de jos a corpului de iluminat ori de cate ori trebuie sa inlocuiti becul de pe far. Daca trebuie sa atingeti sticla, puteti purta manusi mecanice curate sau puteti folosi manusi chirurgicale sterile. Aceste manusi vor ajuta la prevenirea transferului de uleiuri, murdarie, praf si resturi de pe varful degetelor catre stratul special de pe suprafata exterioara a becului. Particulele de praf, grasimea sau uleiul pot afecta acoperirea speciala prezenta pe suprafata becului. Deci, atunci cand porniti farurile, partea becului cu praf se va incalzi mult mai repede decat restul becului si va face ca becul sa crape.

Inlocuiti filtrul de aer al cabinei masinii

Daca aveti un membru in familie care este destul de alergic la praf si alte particule din aer, atunci Statie-itp.net va recomanda sa inlocuiti filtrul de aer din cabina al masinii dumneavoastra. Este una dintre cele mai simple modalitati de a tine pe toata lumea in siguranta si confortabil in masina. Este recomandat sa inlocuiti filtrul de aer din cabina dupa fiecare 12 luni sau 20.000 kilometri, oricare ar fi prima. Puteti consulta manualul masinii pentru a afla programul recomandat de inlocuire a filtrului de aer.

Verificati nivelul de agent frigorific al AC

Inainte de a incepe orice activitate legata de aerul conditionat, este important sa stiti de ce agent frigorific aveti nevoie. Este important ca aparatul de aer conditionat sa aiba un nivel adecvat de agent frigorific, acesta fiind agentul de racire care mentine vehiculul in functiune eficient. Daca aparatul de aer conditionat al masinii dumneavoastra nu ofera aer rece sau scoate un zgomot de clic de la motor, cel mai probabil unitatea trebuie sa fie reincarcata. O functionare corespunzatoare nu numai ca le ofera pasagerilor unui vehicul mai mult confort, ci si este, de asemenea, un sfat de intretinere bun de urmat.

Duceti-o la experti

Desi exista unele lucruri pe care le puteti repara singur la masina, exista momente in care starea masinii necesita expertiza profesionala. Deci, in momente ca acestea, duceti-va masina la un furnizor de servicii auto autorizat fara intarziere. Este o practica buna sa pastrati chitantele de la orice serviciu de reparatii. Cand vindeti vehiculul, inregistrarile exacte de intretinere pot creste valoarea masinii dumneavoastra pentru potentialii cumparatori. Deci, cand vine vorba de intretinerea masinii, lucrurile nu sunt foarte dificile. Masina trebuie doar sa fie ingrijita in mod corect, astfel incat durata de viata sa se extinda. Mai mult, obtineti o valoare de revanzare mai mare pentru starea sa. La urma urmei, masina dumenavoastra este tovarasul dumneavoastra de calatorie preferat, nu-i asa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.