Welcome

Unde sa schimbati valuta cand sunteti in strainatate

Daca nu puteti schimba valuta inainte sa plecati intr-o calatorie, nu trebuie sa va faceti griji. Veti avea o multime de oportunitati odata ce ajungeti la destinatie. E adevarat, ar putea fi putin mai greu sa gasiti o oferta buna. Evitati nodurile importante de transport, hotelul dvs. sau magazinele din centrele turistice. Odata ce sunteti in strainatate, veti avea cel mai mare succes accesand reteaua de bancomate a bancii dvs. cu cardul de debit. Verificati daca institutia dvs. financiara are un parteneriat cu banci de peste mari. In acest fel, puteti retrage numerar de la ATM-urile lor fara sa platiti o taxa.

Puteti accesa in continuare fondurile bancii dvs. Fara acest tip de parteneriat, desi va veti confrunta cu comisioane si suprataxe de tranzactii in strainatate atat de la banca dvs., cat si de la proprietarul ATM-ului. Taxele de tranzactii in strainatate totalizeaza de obicei 1% – 3% din valoarea tranzactiei. In acest caz, este o idee buna sa scoti oricat de multi bani pe cat este confortabil sa purtati la un moment dat. Acest lucru va permite sa evitati mai multe taxe de retragere, indica www.schimbvalutar.net.

Daca calatoriti in mod regulat, puteti lua in considerare, de asemenea, sa obtineti un cont curent fara taxe straine. De asemenea, puteti vizita un ghiseu de schimb valutar. In timp ce bancile au de obicei rate de schimb mai bune, ghiseele ofera probabil comisioane de tranzactie sau servicii mai mici. In zonele turistice majore, mai multe companii valutare concureaza intre ele, permitandu-va sa incercati sa incheiati o intelegere pentru a gasi o rata favorabila.

In cele din urma, va puteti trimite bani printr-un serviciu bancar precum Western Union, MoneyGram sau Paypal. Il puteti trimite la destinatie fie de acasa, fie pe drum, astfel incat sa il puteti ridica in moneda locala.

Ce sa faceti cu valuta straina dupa calatoria Dvs

Dupa calatoria Dvs, sunt destule sanse sa ajungeti probabil cu putina valuta straina ramasa. Nu este nevoie sa ii treceti la pierderi, totusi. Va puteti intoarce cu usurinta la banca locala, la uniunea de credit, la oficiul postal sau la ghiseul de schimb valutar Satu Mare dupa ce va intoarceti. Retineti ca multe dintre aceste locuri nu accepta monede, asa ca incercati sa le cheltuiti pe acestea mai intai, si sa pastrati bancnotele pentru mai tarziu.

Daca calatoriti des, ati putea sa pastrati acea valuta straina pentru urmatoarea calatorie. Desigur, este posibil ca cursurile de schimb sa nu ramana consistente pe parcursul numeroaselor calatorii. Aceasta strategie v-ar putea ajuta sa mergeti inainte, dar ati putea, de asemenea, functioneze si impotriva Dvs. Aceasta strategie functioneaza cel mai bine atunci cand aveti mai putin de 50 Eur intr-o alta moneda pe care probabil o veti folosi din nou.

Deci nu vreti sa faceti o excursie la banca, dar nici nu vreti ca moneda Dvs sa colecteze praf? Incercati sa vindeti prietenilor care planuiesc sa calatoreasca catre aceeasi destinatie pe care tocmai ati vizitat-o. Puteti utiliza rata interbancara actuala sau rata pe care ati platit-o pentru aceasta, economisind amandoi bani in orice caz. De asemenea, puteti vinde valuta straina online – doar asigurati-va ca acordati atentie regulilor de baza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *